Meny Stäng

18 år, världscup i Ulricehamn & uppdateringar

Tävlingar

Nu är vi mer än halvvägs in i tävlingssäsongen och hittills har det varit en rätt så stabil säsong. Jag har tävlat Scandic i Boden, Åsarna samt Hudiksvall, och nu återstår endast en cup-tävling: Kalix. Innan dess är JSM som är om lite mer än en vecka.

Det har gått bra kroppsligt sätt och jag känner att jag har kunnat vara med och utmana på klassiskt samt sprinttävlingarna. Men jag är ändå inte helt nöjd, då det känns som att det gått mycket ”stolpe-ut” för mig i år. I Boden gjorde jag några dåliga val på sprinten som gjorde att jag åkte ut i kvarten på upploppet. I Åsarna så fick jag stavbrott på JVM-testet, föll bak till 120:e plats i startfältet men lyckades köra upp till en 25e plats, efter en insats som jag själv inte trodde jag kunde genomföra. På sprinten i Åsarna stakade jag till mig som 8a i kvalet, men åkte ut i kvarten på spurten efter att blivit trängd innan upploppet samt endast en fot från att gå vidare som tvåa. I Hudiksvall gick det dåligt överlag, speciellt eftersom jag var tvungen att bryta klassiskt masstarten efter att jag fick ont i ryggen.

Sammanslaget så känns det som att jag har haft lite oflyt samtidigt som det känns som att jag egentligen kan vara med och utmana. Innan tävlingarna i Hudiksvall så fick jag min första, och förhoppningsvis den sista, förkylningen denna säsongen. Innan den har jag känt mig väldigt bra i kroppen, men nu efteråt att jag känt mig segare.

Världscupen i Ulricehamn

Under världscupen i Ulricehamn, som var mellan cupen i Åsarna och den i Hudiksvall, så upplevde jag några väldigt roliga dagar; men tuffa. Det började med att jag hade några riktigt tuffa veckor efter åsarna med några mindre tävlingar i Falun, samt Filipstad. Jag hade en rätt tuff träningsperiod med både intervaller och tävlingar. Direkt efter dessa två tuffa veckor åkte jag ner till Världscupen i Ulricehamn och fick möjlighet till att tävla ett lopp på världscupbanorna dagen innan världscuptävlingarna. Det var 15km fristil och jag kände att jag var i rätt bra form på det loppet, och det gick bra. Bättre än alla andra fristilslopp som jag gjort i år (fristil är för tillfället den stil jag har mest kämpigt med).  Dagen efter det så var jag föråkare på lördagens tävlingar, vilket verkligen var mäktigt. Publiken var helt fantastiskt och det var massvis med folk.

På söndagen så började det som kom att bli mitt stora misstag denna säsongen. Det var sprintstafett och klassisk stil på första sträckorna för både damer och herrar. Sent på lördagen fick jag uppgifter om att vi skulle samlas tidigt på morgonen för att vara redo att åka hela dagen, eftersom det snöade massvis. För att hålla spåren bra för de tävlande måste man då åka i spåren så mycket som möjligt. Min uppgift blev att åka i väggen, nästan hela dagen. Först innan damerna, sedan åka framför damerna väldigt tätt innan de kom. Sen mellan damerna och herrarna behövde jag åka i väggen, upp och ner. Sedan behövde jag åka några delar av banan innan herrarna och mellan deras två varv. Det var riktigt jobbigt, vi åkte nästan 6 timmar skidor den dagen med hög intensitet rätt så ofta, utspritt över timmarna. När man ska åka upp för väggen så måste vi hålla oss i spåren, och då måste man nästan springa för att kunna hålla sig där, vilket är rätt jobbigt.

Läger i Långberget

Sent på söndagen så åkte jag hem till Torsby. Jag kom hem efter midnatt. Då var jag tvungen att packa om för att dagen efter kl 08:00 åka med skidgymnasiet till läger i Långberget. Eftersom jag var helt slut efter att åkt så mycket skidor, och det var verkligen jobbigt. Lägret i Långberget blev jobbigt för mig till en början, men fantastiskt. Det är verkligen vackert i Långberget och vi åkte mycket skidor. Det var även en till tuff tävling på lägret, utan vila efter världscuphelgen. Konstigt nog kände jag att jag fick massvis med krafter näst sista dagen, vilket var förvånande.  Dagen vi skulle åka hem vaknade jag upp med ont i halsen samt feber, vilket slutade med väldigt hög feber på kvällen och dagen efter.

Sammanslaget var veckorna innan WC-helgen, WC-helgen samt lägret i Långberget blev för tufft för mig. Det var nära att jag klarade mig utan förkylning, för efter lägret var det planerat lugnare vecka men tyvärr hann kroppen före.

18 år & JSM uppladdning

14:e Februari så fyllde jag 18 år, och jag måste säga att det känns väldigt konstigt. Mycket saker förändras nu när man blir 18 och jag tänker mycket på framtiden. Det känns också kul att bli ”fri”.

Nu håller jag på att träna för fullt, eftersom att JSM är snart. Det är framförallt mycket intervaller. Jag har åkt hem från Torsby till Ulricehamn för att träna det sista. Nu hoppas jag att jag kommer i form till JSM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *