Meny Stäng

JSM i Sollefteå

JSM i Sollefteå

Var inte riktigt som jag väntade mig. Jag är ändå överlag nöjd över min insats på JSM eftersom jag gjorde mitt bästa, men jag tror det hade kunnat gå bättre.

Veckans inledning

På måndagen åkte vi upp till min mormor och morfar som bor i Forsmo, rätt så nära Sollefteå. Under hela JSM bodde vi där och jag tyckte att det var väldigt positivt med tanke på tryggheten att bo hos någon man känner väl. På tisdag morgon så möttes jag och min tränare Emil på stadion för att åka banan inför första tävlingen som var på onsdagen. Banan var fylld med natursnö, med lite smuts på kanterna vissa delar. Överlag en rätt så tuff bana, så jag var rätt nervös inför morgondagen. Emil gav mig några väldigt genomtänkta tips på hur jag skulle genomföra loppet.

15 km fristil JSM

Dagen efter gick starten. Planen var att ta det lugnt ut och bara ligga med. Det var väldigt trångt i början, men jag stressade inget så det var lugnt. Efter ett varv började jag trycka på lite mer och tog en hel del placeringar på smarta utförslöpor. Sista varvet kämpade jag med allt livet hade att erbjuda för att hålla min position. Jag tappade ungefär 5 placeringar sista varvet ändå. Jag kom på 15de plats med över 110 startande och jag är väldigt nöjd med det. Min fristil har inte varit så bra som den nu var, under hela min tid som Junior! Jag är mer än nöjd med det loppet. Som jag nämnt innan så har jag tränat mycket på min fristil senaste året. Träning ger färdighet.

Sprint JSM

Under torsdagen var jag riktigt nervös. Efter gårdagens lopp visste jag att jag var i form. Jag mådde ändå typ dåligt av det. Jag startade i kvalet rätt så stressigt. Jag har gått vidare på alla sprintar i vinter, men var ändå nervös för att inte gå vidare. Trots lite sämre teknik i kvalet så kom jag 8:a i kvalet och var en av de 30 personer som gick vidare. Det var över 100 startande.

Kvartsfinalen kändes väldigt, väldigt bra fram tills upploppet. Jag gick ut som tvåa, bakom Emil Danielsson. Kände mig väldigt pigg hela vägen, men gjorde ett osmart val. Jag släppte förbi en person så jag då ligger på tredje plats i sista backen. Om jag var smart så hade jag gått ut och om där, men jag visste att jag fortfarande hade chans att gå vidare. Jag släppte båda framför mig, frivilligt, för att sedan ta fart ner utför till mål. Jag kom upp jämsides med båda två, men lyckades ej ta spurten. Jag kom trea i kvalet, 0,4 sekunder från att gå vidare som LL. Det kändes lite surt, inte minst eftersom jag kände att jag hade bra med krafter.

Veckans avslutning

Fredagen erbjöd vilodag. Jag och några av mina kompisar gick ut och handla på stan av prispengar vi vunnit, vilket var trevligt.

10 km Klassiskt JSM

10 km klassiskt var bottenskrapet denna veckan. Jag vet inte riktigt vad det var som hände. Jag tror att det var en kombination mellan dåligt fäste, segare kropp och svårt mentalt som gjorde att jag inte riktigt lyckades som jag ville på detta lopp. Bröt ihop för att komma igen dagen efter som var:

Stafett (5km x3) JSM

Stafetten är ett av de lopp som jag är mest nöjd med under hela JSM. Starten gick och det var rätt så hög hastighet. Våran startposition var riktigt dålig, nästan sist, så det var bara för mig att försöka ta så många personer som möjligt. Jag sprang om mycket personer i uppförsbackarna bredvid spåren för att ta positioner. Lyckades ta mig upp till en 4:e plats som bäst, men sedan kom oflytet. En person framför mig bröt staven i den näst sista långa backen, och folk gick om på sidan så jag var liksom fast bakom. Detta gjorde att jag tappade positioner, men lyckades ändå växla inte långt efter täten.

Stafetten körde jag första sträckan, Linus Nygren andra och August Abrahamsson sista sträckan. Vi blev tillslut 18:de lag!

Hemma i Torsby

Nu är jag hemma i Torsby och mår överlag riktigt bra. Som vanligt har vi riktigt roligt i Torsby, och nyligen var vi ute och grillade lite. Det känns som att kroppen verkligen mår bra av att tävla, för nu känns det som att kroppen är i form. Nästa vecka är det Scandic Cup i Kalix. Tanken är att jag ska filma en VLOGG under cupen i Kalix, så vi får se vad som händer. Tills dess, tack för att du läste och hoppas du får en fortsatt trevlig dag!

1 Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *