Meny Stäng

Kalix, Lilla SS + YouTube video

Säsongen lider mot sitt slut och jag måste säga att det varit en rätt så stabil säsong. Jag känner mig nöjd. Denna säsongen har jag fått de bästa resultaten jag någonsin fått som junior. Säsongen har även varit relativt stabil, trots en hel del stolpe ut.

Avslutningen av säsongen har gett mig svar på tal. Om man tränar och verkligen kämpar så kommer det någon gång ikapp, och det har det verkligen gjort nu!

Kalix

Tävlingarna i Kalix gav mig de bästa resultaten jag någonsin fått i Scandic Cup. Prologen gick rätt segt och stressigt, där jag blev 12a. Det var dock i heaten sen som jag tog mig vidare som tvåa till semi-finalen. I Semi-finalen åkte jag tyvärr ut, inte jättelångt från att gå vidare. Jag slutade som 10a, vilket är bättre än någon annan sprint för mig på Scandic då det var första gången jag gick vidare till semi-final.

Resultat på distansen chockade mig när jag gick i mål. Det var 15km klassisk individuell start, på en otroligt tuff bana. Innan start tänkte jag: ”Idag ska jag chansa och köra hårt som f*n redan från start” och det gjorde jag. Efter 2 km gick jag in som ny ledare, och när alla förutom Pål (du är galen btw) hade passerat hade jag en ledning på 10 sekunder. Det var en riktigt hård öppning. Efter ett varv och jag insåg att jag skulle åka två till lika tuffa varv så tänkte jag att jag typ kommer dö.. jag var liksom redan trött från den tuffa öppning jag gjorde. Jag fick dock tider av olika tränare runtom hela banan som hjälpte mig att pusha mig framåt, då det kändes väldigt positivt att ligga så långt fram.

Den hårda öppningen tog hårt på mig, men trots det så var jag efter två varv gående ut på sista varvet endast cirka 10 sekunder från en pallplats. Jag var dock riktigt trött då, men kämpade verkligen hela vägen in i mål och slutade som 7:a. Jag är väldigt nöjd.

Lilla SS

Framgångarna för mig slutade inte där. Det bar av mot Lilla SS i Falun.

Det började med en individuell start på Fristil 10km. Loppet gick väldigt bra. Under hela förra säsongen, hela sommaren, hösten och hela denna säsongen har mitt fokus varit på att förbättra och bemästra min fristilsteknik/åkstyrka. Jag har varit väldigt långt efter där under lång tid. Under detta loppet var det som om att alla bekymmer jag haft med fristilen försvann för gott. Det var känslan. Under hela loppet hade jag egentligen väldigt positiva tankar för det kändes som att träningen verkligen gjort färdighet. I början tog jag det väldigt lugnt, en svag öppning. Sista delarna av loppet tryckte jag dock på väldigt hårt. Man kan säga att jag ökade takten successivt hela loppet. Jag blev 3a endast 24 sekunder från att vinna!

Sprinstafetten gick sämre för min del. Jag åkte med Gustav Karlsson som gjorde ett gudomligt lopp! Jag fipplade dock till det i första växling, var överlag lite segare i kroppen, vilket händer. Det var dock väldigt roligt!

Om du vill se mer från tävlingarna under Lilla SS så tycker jag att du kollar in videon jag gjorde därifrån:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *