Meny Stäng

Livigno, sol & mycket träning – Italien resa

Tanken var att jag skulle spela in en video under mina två veckor i Livigno, Italien. Det blev inte riktigt fallet tyvärr, men har dock en hel del att berätta om!

Äter middag på Kiel färjan påväg mot Tyskland.

Resan började med att vi åkte båt från Göteborg till Kiel (Tyskland). Vi klev på båten på sena eftermiddagen. Vi åt middag på båten och gick runt & chilla. Vädret var rätt dåligt tyvärr, så det gick inte vara ute på båten när den åkte lika skönt som det varit förut. Men det är en skön start på semestern att åka båt och sova på båten istället för flertalet mer timmar i bil som det hade blivit om vi ej tog båten.

Dagen efter så var det bilresa genom Tyskland som gällde. Vi hade väldig otur på resan med trafiken. Det var mycket köer, och vad som skulle tagit mycket mindre tid tog väldigt lång tid. Vi stod som längst stilla på ett ställe i 3 timmar. Det hade varit en krock med lastbil i tunnelns framför oss. Detta var rätt segt och det gjorde att vi kom fram till Livigno mitt i natten.

Väl i Livigno så var det fantastiskt. Jag kom dit några dagar innan mina kompisar kom dit så jag hann med att sondera terrängen lite extra. Det var en väldigt rolig resa för inte mindre än 5 av mina bästa kompisar var där.

previous arrow
next arrow
Slider

Det som också är väldigt roligt med Livigno är det faktum att så många skidåkare kommer dit, så man behöver aldrig känna sig ensam på semestern! Med semester menar jag 28 timmar träning på en vecka… det är otroligt lätt att samla in timmar på höghöjd för det är riktigt fint och man behöver nödvändigtvis inte springa för att ligga i rätt pulszoner.

Det som ändå toppade resan var de otroliga tränings och äventyrspassen jag genomförde där. Jag körde sammanlagt två träningspass, fristil och klassiskt, upp för Passo Dela Stelvio. Det är 2 mil uppför och man klättrar sammanlagt 1500 meter på hela träningspasset. Sen var jag även ute på ett löp/gångpass med Harald och två norskor som var helt fantastiskt. Det var en riktigt lång runda och vi snuddade uppe på 3000 meter över havet. Det tog ungefär 5,5-6 timmar.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

Livigno är ett fantastiskt ställe. Går inte beskriva hur mäktigt det är att vara där med de bergen. Men kan lova att med den nya GoPro HERO 7 kameran som jag införskaffade mig där så kommer jag försöka fånga många fina ögonblick i framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *